A mosógépszerelő válaszol


Indesit elöltöltős mosógépem van, és a kisfiam eltekerte a program kapcsolót miközben ment a mosógép. Eztán elkezdett körbe forogni a gomb, és hiába állítom bármelyik programra, kis idő után ugyanezt csinálja. Ön szerint mi lehet a baja a mosógépnek?
Az alapján amit leírt, szerintem a mosógépnek nincs semmi baja, csak ki kell törölni a benne maradt programot. Ehhez a következőt kell tennie: kikapcsolt állapotban tekerje a program választó gombot valamelyik “pont” ikonra, ezután kapcsolja be a készüléket a főkapcsolóval. Néhány másodperc múlva az ajtó záródást jelző led gyors ütemben villan néhányat. Ezzel törölte az aktív programot, és be tud állítani újat. Ha esetleg ez nem oldaná meg a problémát, és szeretne mosógépszerelőt hívni a készülékhez, akkor kérem keressen meg telefonon, hogy tudjunk időpontot egyeztetni egy helyszíni hibamegállapításhoz, és a szükséges javítás elvégzéséhez.

Olyan problémánk lenne van egy Fagor Elagance Plus FE 2013 -as elöltöltős mosógépünk. Centrizés közben fémes csikorgó hangot ad igen hagosan.Ez csapágy lehet?
Lehet csapágy hiba is, de az is sokszor előfordul, hogy idegen tárgy kerül a mosó üstbe, és ez okozza az Ön által is leírt jelenséget. Ahhoz, hogy pontosat tudjak mondani, mindenképpen látnom kellene a mosógépet. Kérem keressen meg telefonon időpont egyeztetés miatt, ha szeretné mosógépszerelőre bízni a hiba pontos megállapítását, és az esetleges javítást!

Indesit IWSD 61081C tipusú elől töltős 2 éves mosógépem van, a probléma az , hogy a sötét ruhák 40 fokon való mosás után büdösek de nagyon !!! A fehér ruháknál nincs ilyen probléma ,azokat 60 fokon mosom ! Szóval kiteregetés után az egész házban terjeng a büz ! a teregetést egymástól kellő távolságra teszem ,hogy tudjanak szellőzni !!! Már ecettel, mosószódával és szódabikarbónával is főzőprogrammal is ki tisztítottam !!! Áriel , perszil mosógéllel mosok, Lenor , cocolino, silán öblítőt használok ! De a fehér ruhákon semmi de semmi nem érződik az illatból , mint ha csak sima vizzel mostam volna !! Miért nincs illata a ruháknak ? És miért büdösek a sötét ruhák?
Az Ön által leírt probléma mindig nehéz kérdés a mosógépszerelő számára. Néhány dolgot tudok javasolni, remélem segít megoldani a dolgot. Próbálja meg 2-3 evőkanál trisóval főzőprogramon átmosni a mosógépet, az szokott segíteni a büdösség megszüntetésében. Az a gond, hogy mivel a mai mosógépek műanyag üsttel vannak szerelve, ezért könnyen megtelepszik rajtuk a penészgomba, ugyanígy az üstszájgumin is, főleg ha alacsony hőfokon mos az ember. Némelyik Lenor öblítővel is szokott gond lenni, pl. szürke foltot hagy a fehér ruhákon. A mosószer adagolóval is lehet probléma, pl. nem a program szakasznak megfelelő rekeszbe engedi a vizet. Ezt csak a helyszínen tudom megállapítani. Ha végképp nem boldogul, és szeretne mosógépszerelőt hívni a készülékhez, akkor kérem keressen meg telefonon, hogy tudjunk egyeztetni egy időpontot amikor meg tudom nézni a gépet!

Indesit mosogatógépem A10 hibakóddal mosogatás közben leáll. Mi lehet a baj?
Ez a hibakód a fűtés körben jelentkező hibát jelenti. Azon belül több dolog is okozhatja a problémát, pontos hibamegállapítást csak a helyszínen tudok mondani. Ha mosogatógép szerelőre szeretné bízni a javítást, akkor kérem keressen meg telefonon, időpont egyeztetés miatt!

Indesit IWC 5085 B típusú mosógépem van, és a mosás elején le akartam állítani a gépet, mivel valami kimaradt, de nem tudtam pontosan hogy kell ezért kihúztam. Miután visszadugtam, hogy újraindítsam a mosást, a gép nem reagált, majd a ledek villogni kezdtek és amíg áram alatt van a gép addig ezek folyamatosan villognak. A szakszerviz tanácsát megfogadva kihúztam pár órára, majd visszadugtam, de a jelenség akkor is fent állt. Az lenne a kérdésem, hogy egy ilyen típusú hiba esetén mi a teendő, illetve körülbelül mennyibe kerül a hiba javítása?
Ha az összes led gyors ütemben villog, és a mosógép nem reagál a resetre sem, akkor vezérlő elektronikát kell cserélni. Próbálja meg fordítva bedugni a konnektorba a villásdugót! Ha ez sem oldja meg a problémát, akkor marad az elektronika csere. Kérem egyeztessünk időpontot telefonon, ha szeretné mosógépszerelőre bízni a javítást!

Nekem olyan kérdésem lenne önnhöz hogy én elinditom a programot megy bele a víz de nem forog a dob?A mosógép típusa gorenje WA50100.
Valószínűleg a mosógép motorral lesz probléma, ami szinte biztosan javítható, de pontos hibamegállapítást csak a helyszínen tudok tenni. Ha szeretné mosógépszerelőre bízni a javítást, akkor kérem keressen meg telefonon, hogy tudjunk egyeztetni időpontot a kiszálláshoz!

Whirlpool AWO/43139 mosógépünk bekapcsolásakor a kijelzőn nem jelenik meg semmi, olyan mintha nem kapna áramot. A hálózati kábelen keresztül a mosógép hátulján a belső oldalon sikerült áramot találnom (fázisceruzával) de tovább nem.
Kérem segítsen hogy van-e biztosíték és ha igen, akkor hol mert az előlappanel lebontása után sem találtam.
Biztosítékon nem fog találni rajta. A jelenséget amit leírt, a vezérlő elektronika hibája okozza, amit cserélni kell. Ha szeretné mosógépszerelővel elvégeztetni a javítást, akkor kérem egyeztessünk időpontot telefonon!

2 hete vásároltam egy LG elöltöltős mosógépet, amely 8 kg ruhatöltetű, Direct Drive. Egy gondom van vele mosás után büdösek maradnak a ruhák nem érzem sem a mosószer, sem az öblítő illatát. A ruha mennyiségét kb. 5 kg-ot mostam, de ha kevesebbet teszek a gépbe akkor sem illatosak a ruhák. Mit tegyek? Nagyon örültem az új gépnek, de most valahogy vissza taszít a ruhák szaga. Az első mosást a leírtak szerint üres géppel elvégeztem, úgy ahogyan le van írva a használati útmutatóban.
Szerintem a mosógépnek nincs baja. Azt tudom elképzelni, hogy esetleg nem az öblítőszer rekeszbe öntötte az öblítőt, hanem a folttisztító helyére. Vagy túl van hígítva az öblítő amit használ. De az is megoldást jelenthet, ha más programokat is kipróbál.

Candy cs2 125-16-s típusú elöltöltős mosógépem van. Probléma vele, hogy nem forog a dob ezáltal nem mos és nem centrifugál. (ha kézzel hajtom a dobot akkor forog) Mit tegyek, mi lehet a baja?
Több oka is lehet annak, hogy a mosógép dobja nem forog a program ideje alatt. Legtöbbször a motor hibája, az ékszíj szakadása, vagy a csapágyazás hibája miatti leesése okozza az Ön által leírt jelenséget. De lehet még más oka is. Pontos hibamegállapítást csak akkor tudok tenni, ha láttam a készüléket. Ezért ha szeretné mosógépszerelőre bízni a javítást, akkor kérem keressen meg telefonon, hogy tudjunk időpontot egyeztetni!

Van egy Whirpool FL 5105 elöltöltős mosógépem az a problémám vele ha ráteszem a C programra a gyors centrifugálásra akkor csak lassan centrifugál és kiengedi a vizet ezt megcsinálja egymás után vagy négyszer de ezt a D programon kellene. De ha elindítom a mosást akkor is a D programos dolgot csinálja.Mi lehet a problémája?
A “C” program a rövid centrifugálás, ami azt jelenti, hogy kb. egy percig pörgeti a dobot az Ön által beállított fordulatszámon (min. 400, 500, 600, 800, 1000). A “D” program pedig csak ürítés, ezen a programon nem centrifugál a mosógép. Így látatlanban nem tudom, hogy van-e valamilyen hibája a készüléknek, biztosat csak a helyszínen tudok mondani. Ezért ha szeretné megnézetni a gépet egy mosógépszerelővel, akkor kérem egyeztessünk telefonon időpontot!

Egy Indesit elöltöltős mosógép bekapcsolásakor majd minden LED villog és a gép semmilyen gombnyomásra nem reagál, kikapcsolni sem lehet, csak áramtalanítani. (5 db zöld LED + 1 piros villog, nem tudom, ennek van-e jelentősége ?). Ebben szeretnék Öntől segítséget kérni, egészen biztosan találkozott már ezzel a problémával.
Az alapján amit leírt, nagy valószínűséggel vezérlő elektronikát kell cserélni, de biztosat csak akkor tudok mondani, ha láttam a mosógépet. Kérem egyeztessünk időpontot telefonon, ha mosógépszerelőre bízná a javítást!

Férjem munkásruhái mosása után mindig indítok egy 90fokos mosást ecetes vízzel. Jó vagy rossz e a gépnek? ( Electrolux, 7éves). Eddig nem volt problémám , de mostanában sötét foltok jelentkeznek teregetéskor az egyébként nem foltos ruhákon. folyékony persilt használok. A szódabikarbónás tisztítómosás árt v használ e a gépnek?
A mosógépet alapvetően lúgra készítették fel, nem savra. Ezért szerintem az ilyen gyakori ecetezés, vagy más, hasonló vegyszerezés nem tesz jót a mosógépnek. Egy évben egyszer belefér az ecet, vagy esetleg a trisós mosás. A sötét foltot okozhatja az öblítő szer, de akár az is, hogy csapágyas a gép, és bele mosódik a fekete zsír a ruhákba. Biztosat csak a helyszínen tudok mondani, ezért ha szeretné mosógépszerelővel átnézetni a készüléket, akkor kérem keressen meg telefonon!

Whirlpool FL5105-ös mosógépünk van. Sajnos egy ideje, mosás közben szivárog a víz a mosószeradagoló előlapja alól. Mosási programtól függetlenül, nem nagy mennyiségű víz, de azért törölgetni kell a mosás alatt. Kérem segítsen, mi okozhatja ezt és hogyan orvosolható!
Valószínűleg el van tömődve a mosószer adagoló fiók öblítőszer rekesze, de lehet hogy az adagoló felső zuhany része, ahol beáramlik a víz. A fiókot Ön is ki tudja takarítani, az adagoló ház tisztítását szerintem inkább bízza mosógépszerelőre. Ideiglenes megoldás lehet, ha kb. félig elzárja azt a vízcsapot, amiről a mosógép üzemel.

Indesit WITP102 mosógépünk a mosási program közepétől nem megy tovább, tehát le sem áll és a centrizésre sem lép tovább csak a dob forog folyamatosan. A dobban nem marad víz ha reseteljük. Ha csak öblítési programot kérek azt megcsinálja. Ezt a hibát tapasztaljuk a rövid és a hosszú programoknál is. Most ecetes mosást alkalmazunk, bár nem sok reménnyel. Mi lehet a baj?
Lehetséges hogy a mosógép nem fűti a vizet, illetve a fűtőtesttel van probléma. Bár ez a gép elvileg kivillogja a hibát. Pontos hibamegállapítást azonban csak a helyszínen tudok végezni.

Nekem az lenne a kérdésem miért maradnak büdösek a ruhák mosás után., rakok bele elegendő mosóport és öblítőt is. De már kicsit idegesít. Ez kb. 2 hete kezdődött.
A lerakódott szerves anyag, és a penészgomba miatt büdös a mosógép. Azt javaslom, hogy egy marék trisóval, főzőprogramon mossa át a gépet, így elvileg megszűnik a kellemetlen szag.

Mosógépem van. Mosás közben a ledek elkezdtek villogni, a gép leállt. A gépet áramtalanítottam, kivettem belőle a ruhákat, a vizet leszívtam, mert azt hittem, a szűrőbe került valami. Sajnos a szűrőbe találtam egy gombot. Ezt kivettem, megpróbáltam újra indítani a gépet. El is indult, de pár perc múlva újra elkezdtek villogni a ledek. Megpróbáltam leszívni a vizet, a program látszólag lement, de a vizet nem szívta le. Ön szerint mi lehet a probléma?
Valószínűleg az ürítő szivattyúval van probléma, de mindenképpen látnom kellene a mosógépet ahhoz, hogy biztosat tudjak mondani. Valamint tudnom kellene, hogy mely ledek villognak.

Egy 5 éves Wirpool mosogató gépünk van. Sajnos a számát nem tudom de 6 sense-s. Az utóbbi időben nem mossa el rendesen illetve jóformán sehogy se az edényeket. Félévente szoktam rajta egy tisztítószeres programot mosni és a a fúvókákat is megnéztem hogy nincsenek eltömődve. Néha úgy tűnik hogy nem is forognak.
Könnyen lehet, hogy a keringető szivattyúval van probléma, vagy valahol elmegy a víznyomás. Látnom kell a mosogatógépet ahhoz, hogy biztosat tudjak mondani.

Az a kérdésem lenne hogy a Bosch Maxx elöltöltős mosógép elindításkor a vizet betölti de a mosást nem indítja el csak halk kattanást hallani néha.
Kérdést ugyan nem fogalmazott meg, de gondolom arra kíváncsi, hogy mi lehetne a mosógép hibája. Nos valószínűleg motort kell javítani benne, de pontos hibamegállapítást csak akkor tudok végezni, ha ott vagyok a készüléknél.

Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, amiért nem centrifugázik a mosógépem? Pörög-pörög, talán még a vizet is kinyomja, de a ruhák vizesek maradnak! A mosógép tipusa: Elöltöltős Wirpppol AWOD/41700.
Ha végigmegy a program hiba jelzés nélkül, akkor valószínűleg nem rendeződik el megfelelően a ruha a dobban, és a kiegyensúlyozatlanság miatt nem pörög fel a centrifuga fordulatra. Megoldás lehet, ha kivesz, vagy hozzátesz valamilyen ruhadarabot.

Az Indesit DSG 573 NX márkáju mosógatogépem a következő hiba üzenetet irja ki “FI”.Ön szerint mi lehet a baja a mosógatogépnek?
Ilyen hibakód nincs a szerviz dokumentációban. A kijelzős Indesit mosogatógépeknél “A” betűvel kezdődnek a hibakódok. Azt tudom elképzelni, hogy esetleg kijelző hibás a készülék, és ezért hiányosak a karakterek. A helyszínen meg tudom mondani pontosabban, hogy mi baja a gépnek.

Indesit WITP82 típusú felültöltős mosógépem van. (2005-ben vásároltam). Néha észrevettem a mosógép körül egy kis vizet, majd megfigyeltem, hogy centrifugázás közben a tetejéről szivárog a víz és az folyik le. Komoly baja lehet a gépnek vagy elég szerelőt hívni, esetleg időszerű egy csere?
Lehet, hogy elég csak a mosógép szűrőjét kipucolni, de biztosat csak a helyszínen tudnék mondani.

Indesit IWSC5105 mosógép ajtózár LED-je folyamatosan villog (kb. másodpercenkénti felvillanás) és természetesen nem indul a mosás. Próbáltam már többször újraindítani, de nem sikerült mosásra bírni. Korábban is volt hasonló jelenség, de akkor a hálózati kábel kihúzása, esetleg a gép többszöri ki-bekapcsolása segített.
Valószínűleg az elektromos ajtózárat kell cserélni, de látnom kell a mosógépet ahhoz, hogy biztosat tudjak mondani.

Olyan problémám lenne , hogy a gépnél a vizet beleengedni de a dob nem indul el, nem centrifugál de a vizet utána ki tudom nyomatni.
Szerintem motort kell javítani, de biztosat csak a helyszínen tudok mondani.

Candy CS” 115 mosógépemen néha háromszor kell indítani a programot.Ez még nem lenne gond, de most nem engedi le a vizet. Ki tudtam szedni a ruhát, de az alján benne maradt a víz.Mi lehet a gond? Hogy engedjek le ennyi vizet?
Érdemes megnézni a szűrőt ami alul van, és ha a kifolyócső fali szifonba van kötve akkor azt is, mert mindkét helyen lehet dugulás, ami miatt nem tudja leüríteni a vizet a mosógép.

Egy Gorenje W509/s típusú mosógéppel van problémám. Az ajtaja nem akar kinyílni. Egy ideje elkezdte, hogy nem minden program végén nyitotta az ajtót, olyankor ha ráindítottam egy centrifugálást, akkor utána kinyitotta. Most azonban teljesen bezárt az ajtó, semmire nem nyílik, a visszaszámláló 1 percnél megáll, és sehova tovább. Az lenne a kérdésem, hogy van-e rá valami mód, hogy kinyissuk az ajtót?
A mosógép tetejét leszerelve, belülről szerintem ki lehet akasztani.

Van egy eudara eu 340 automata gépem minimat és az lenne a problémám vele hogy mosáskor nem forog a dob be szivja a vizet, melegitiis ,ill kiis szivatyuzza ,centrizikis . és a párom rá nézet le volt esve egy lila kábel vissza rakta utána ment kb. 10 percig és megint meg állt mi lehet a probléma ?? ékszij jo a dob nincs le szakadva. illetve néha olyan mintha valamije égne büdös.
Talán valahol meg van égve egy csatlakozó, de innen a távolból nem tudom pontosan megmondani.

Elektrolux EWT 1012 (10 éves) mosógépem a napokban mosás közben leállt (mintha én állítottam volna meg), majd az indítás után lement a program . A következő mosás elindult, de már nem ért végett. Azóta mintha véletlenszerűen csinálna műveleteket, de több 5-10 perc letelte után. Tehát vizet szív, vizet ürít, forgatja a dobot, szivattyúz, közte akát több 10 perc is eltelik. Mi lehet a baj? Nem szeretnék már költeni rá, várnám a mosógép pályázatban az újat.
Be kellene lépnem a szerviz menübe, hogy lássam mit tárolt el hibának. Elképzelhető hogy ajtó zár, vagy motor hibája van. Egyébként ha nem kíván költeni rá, akkor gondolom mindez nem is olyan fontos.

Indesit wp80 mosogepünk nem mossa be az öblítőt. Az adagoló szép tiszta. Úgy kellene öblítenie, hogy az elő és fő mosás mágnesszelepeit egyszerre nyitja. Most öblitesnel csak a főmosas szelepe nyit. Külön külön működnek. Eeprom frissítésre gondolok.
Szerintem a mosószer adagoló “zuhany” része van eldugulva, de lehet az elektromos szeleppel is baj. Az Eepromnak ehhez nincs köze szerintem. Pontos hibamegállapítást azonban csak a helyszínen tudok végezni.

Olyan kérdéssel fordulnék önökhöz, hogy van nekünk egy Samsung mosógépünk. 3-4 éves lehet. Olyan hibát produkál, hogy mosás közben kikapcsol. Kijött a mosógépszerelő, és közölte, hogy nem a géppel van a baj, hanem az elektromos hálózatban van a baj. Elképzelhető, hogy a hálózattal lesz a baj? Esetleg, hogy tudom egyszerű móddal kiszűrni, hogy a mosógép jó?
Próbálja meg átdugni egy másik konnektorba, ha szükséges, akkor egy hosszabbító segítségével!

A szomszédomba nemrég költözött idős néni Indesit felültőltös mosógépéből tegnap távolítottam el a szállításnál alkalmazott dobrögzítő csavarokat. A berendezés ezeket a csavarokat tartalmazva üzemelt már több éve. Az eredeti műanyag dúgók, amikkel le kéne zárni a csavarok helyét már nincsenek meg. Lehet ilyen dugókat venni valahol, esetleg helyettesíteni valamivel, vagy igazán nincs is szükség rájuk? Amennyiben műanyag dugók nélkül használja tovább a berendezést, előfordulhat vízkilépés ezeken a lukakon? A csavarokat eltávolítva helyenként a mosógép hátlapján a csavarlukak kissé eldeformálodtak, helyenként innen kiinduló repedések is találhatóak. Amennyiben sikerül ledugózzuk a lukakat, a kiinduló repedéseken is történhet esetleg vízkilépés üzemelés közben és arra van valami orvosság?
Nyugodtan használhatják a gépet a dugók nélkül is, hacsak a mosóüst nincs kirepedve.

A Whirpool AWT 2284 felültöltös mosogépemnek elszakadt a dobtengelye .Ismeresöstől kaphatnàk egy program hibàs gépet amit nem akar mar megjavittatni .AWE 2320 tipusu.stimmel a dobja az enyemmel?
Igen, elvileg ugyanaz a dob van mindkét mosógépben.

Egy felültöltős Whirlpool mosógép ajtórugói eltörtek. Az ajtók szegecseltek. Az lenne a kérdésem, hogy szükséges-e az ajtók bontása, fúrása a rugócseréhez, vagy esetleg van más megoldás?
Nem szükséges lefúrni a szegecseket, én csak ki szoktam kicsit hajlítani ott ahol a rugó szem van. De azt javaslom, hogy ezt a javítást inkább bízza szakemberre!

A kérdésem az lenne Önhöz,hogy felűltöltős mosógépről lenne szó,mely magától a lépéseket már nem képes végig vinni (vizet felveszi,mos,de nem cetrifugál,és nem engedi le a vizet,hogy újra töltse) Minden egyes lépést a programjában kézileg kell tovább nyomni,van mikor többszőr kell a legelejétől elkezdeni hogy teljesen végezzen. Ez akár 2-3 órát is igénybe vesz. A kérdésem az lenne,hogy mi lehet a probléma,és hogy megközelítőleg mennyi a szerelés összege átlagosan!
Tudnom kellene legalább a márkát, és a típust. Ezt a problémát okozhatja programkapcsoló, vezérlő elektronika hiba, de biztosat csak a helyszínen tudnék mondani.